وزیر سابق آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه طرح شهاب از سال 91 در 6 استان کشور آغاز شد، گفت: از زمانی که طرح شهاب در کشور گسترش پیدا کرد، تعداد مدال های طلای المپیادهای علمی به 12 عدد رسید.
به گزارش تیزلند، به نقل از خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، حمیدرضا حاجی بابایی وزیر سابق آموزش و پرورش در واکنش به این جمله که علی اصغر فانی وزیر کنونی آموزش و پرورش اعلام کرد «طرح شهاب بر زمین مانده بود و در سال گذشته این طرح آغاز شده است»، اظهار داشت: طرح شهاب از سال 1391 در 6 استان کشور آغاز شد و در سال 1392، این طرح در تمام کشور شروع به فعالیت کرد.وی افزود: رهبر معظم انقلاب در سفری که به استان خراسان شمالی داشتند بر طرح شهاب و مدارس استعدادهای درخشان تاکید داشتند و در آن زمان در جلسهای که روسای قوا و وزرای فرهنگی دولت به محضر رهبر انقلاب رسیدیم، ایشان مجدداً بر توجه به نخبگان و محرومان تاکید داشتند.
وی ادامه داد: این حق همه ملت ایران بود که نخبگان آنها مورد توجه ویژه قرار گیرند و در زمان ما برخی فکر میکردند در جایی افراد بیشتری را جذب کردیم که اینطور نبود، زیرا بیش از 90 درصد رشد تیزهوشان در مناطقی است که مدرسه تیزهوشان وجود نداشته است.
حاجی بابایی با بیان اینکه تعداد مراکز استعدادهای درخشان کشور را از 96 به 214 عدد رساندیم، خاطرنشان کرد: در مناطق جنوبی تهران و حتی منطقه 5 ، مدارس تیزهوشان نداشتیم یا به عنوان نمونه در شهرهایی که 500 هزار نفر ساکن داشت، مدرسه تیزهوشان وجود نداشت که در آنجا این مدارس را رشد دادیم.
وزیر سابق آموزش و پرورش با اشاره به اینکه طرح شهاب موید این موضوع است که باید این مدارس را در تمامی مناطق رشد دهیم، تصریح کرد: معنای طرح شهاب شناسایی و هدایت استعدادهای برتر است. به عنوان نمونه در یک روستا ممکن است یک فرد تیزهوش وجود داشته باشد و این فرد توانایی آمدن در مدارس استعدادهای درخشان را ندارد که باید او را شناسایی و هدایت کنیم.
وی افزود: طرح شهاب یعنی باید دانشآموزان برتر را جستجو کرد و به دنبال آن باشیم که در کدام منطقه دورافتاده کشور، مدرسه تیزهوشاننیست؛ اگر این موضوع درست است چرا نباید در یک شهر 500 هزار نفری مدرسه تیزهوشان داشته باشیم؛ اعتقاد دارم در تمام شهرستانهای کشور باید مرکز تیزهوشان دخترانه و پسرانه باشد تا بتواند استعدادهای برتر را در آنجا ارتقا دهد.
حاجی بابایی به یک ایرادی در این خصوص اشاره کرد و گفت: گفته میشود تمام افرادی که وارد مدارس استعدادهای درخشان میشوند، تیزهوش نیستند؛ این حرف درست است زیرا ممکن است در دورههای گوناگون نتوانند کار خود را پیش ببرند، اما بهترین افراد بین استعدادهای درخشان را به المپیادهای علمی اعزام میکنیم.
وی در پاسخ به این پرسش که «آیا به گفته وزیر کنونی آموزش و پرورش طرح شهاب زمین مانده بود؟»، خاطرنشان کرد: بخشنامه در این خصوص داریم که طرح شهاب در سال 1391 و در 6 استان کشور اجرایی شد.
وی افزود: تاکید بر این بود که طرح به صورت آزمایشی در 6 استان شروع و در سال 1392 بخشنامه داریم که در تمام استانها انجام شود که نشان میدهد این طرح را شروع کردیم، زیرا اعتقاد داشتیم پوشش دانشآموزان در روستا هم باید کامل باشد.
وزیر سابق آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که «آیا کمیت مدارس استعدادهای درخشان را در آن زمان افزایش دادید؟»، گفت: خیر، کمیت این مدارس را افزایش ندادیم.
وی افزود: در آن زمان مناطق را افزایش دادیم، یعنی مناطقی که استعدادهای درخشان نداشت و یا کمبود مدارس وجود داشت را تقویت کردیم و در نهایت آزمون مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی را یکسان کردیم که از یک حد نصاب نمره به تیزهوشان و مابقی به نمونه دولتی میروند.
وی ادامه داد: در آن زمان 39 نفر که در آزمون سراسری رتبه اول را کسب کردند که 10 نفر رشته تجربی، 10 نفر رشته ریاضی، 10 نفر رشته علوم انسانی، 5 نفر زبانهای خارجی و 5 نفر هنر و یک نفر موفق شده بود دو رتبه را کسب کند. از این 39 نفر 31 نفر آنها از مدارس دولتی بودند و در سال بعد از آن هم کسی از مدارس غیردولتی، رتبههای اول را کسب نکرد.
حاجی بابایی با تاکید بر این نکته که در همان زمان برای نخستین بار مدالهای طلای المپیادیها به 12 مدال رسید، عنوان کرد: در زمانی که وزارت آموزش و پرورش را تحویل گرفتم این عدد 3 مدال طلا بود و روزی که وزارت را تحویل دادم 12 مدال طلای المپیاد داشتیم که نشان میدهد وضعیت مدارس استعدادهای درخشان در آن زمان رشد داشت.
وی اضافه کرد: اگر بخواهیم کیفیت تیزهوشان و نمونه دولتی را افزایش دهیم خوب است اما اگر خدایی نکرده تیزهوشان را تعطیل کنیم و نمونه دولتی را کاهش دهیم تا دانشآموزان به مدارس غیردولتی بروند این موضوع خوب نیست و ظلم در حق دانشآموز است.
وزیر سابق آموزش و پرورش تصریح کرد: در آن زمان رقابت ایجاد کردیم و گفتیم که در منطقهای مدارس تیزهوشان، نمونه دولتی، غیردولتی، شاهد و عادی وجود دارد که هر کسی میتواند جذب کنند و موفق باشند. حال اگر میخواهند تعداد بیشتری از دانشآموزان را به سمت مدارس غیردولتی سوق دهند، چیزی دیگر است.
وی تاکید کرد: در زمان وزارت بنده هم تعداد مدارس غیردولتی رشد پیدا کرد و تعداد دانشآموزان از 950 هزار نفر به یک میلیون و 40 هزار نفر رسید.
حاجی بابایی با بیان اینکه تمام فعالیت و ماحصل طرح شهاب در دوره وزارت بنده مورد ارزیابی قرار گرفت، اظهار کرد: این سنجه و سنجش توسط وزارت علوم و المپیادهای خارج از کشور انجام شد و در نهایت نفرات برتر کنکور از مدارس دولتی و شاهد و نمونه دولتی بودند.
وی با اشاره به اینکه مدارس غیردولتی را به این دلیل ایجاد کردیم که در جاهایی که نظام نمیتواند کار کند این مدارس وارد عمل شوند، خاطرنشان کرد: حال تصور کنید اگر یک مدرسه غیردولتی داشته باشیم و 5 معلم عالی و دانشآموزان خوب و عالی را به این مدرسه بیاورم مشخص است که شرایط این مدرسه خوب خواهد بود. اما این موضوع ظلم است و با این موضوعات نباید نظام را ناکارآمد نشان دهیم.
منبع : خبرگزاری فارس