به گزارش تیزلند، به نقل از خبرگزاری فارس،مسعود شکوهی مدیر کل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش ، در پاسخ به این پرسش که «موعد پایانی هدایت تحصیلی دانشآموزان ورودی پایه دهم چه زمانی است؟»، اظهار داشت: امروز آخرین روز هدایت تحصیلی دانشآموزان است و حداکثر تا 15 مرداد نیز مدیران و مشاوران درخواستهای هدایت تحصیلی را بررسی کرده و این کار را به پایان میرسانند.
وی ادامه داد: اعتراضات نسبت به روند هدایت تحصیلی زیاد نبوده است و کار هدایت تحصیلی بیش از 80 درصد دانشآموزان در استانهای کشور به سرانجام رسیده است و تنها هدایت تحصیلی 20 درصد دانشآموزان باقی مانده است.
شکوهی افزود: بخشی از این تعداد دانشآموز باقیمانده کسانی هستند که باید در امتحانات شهریور شرکت کنند و بعد از کسب نمرات لازم، کار هدایت تحصیلیشان انجام شود.
مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش در واکنش به «این پرسش که هدایت تحصیلی برای بعضی از دانشآموزان به صورت اجباری صورت گرفته است؟»،گفت: هیچ دانشآموزی اجباری برای هدایت تحصیلی نداشته است.
وی با بیان اینکه دانشآموزان در هدایت تحصیلی 12 اولویت دارند که میتوانند هر کدام از این اولویتها را با توجه به امکانات منطقهای انتخاب کنند، یادآور شد: امکان دارد برای نمونه اولویت دانشآموزی، رشته کشاورزی باشد، اما در منطقه مورد نظر، هنرستان کشاورزی نداشته باشیم.
شکوهی تاکید کرد: برای هدایت تحصیلی امکانات و توان آموزش و پرورش برای تامین امکانات مورد نیاز مانند معلم و کتاب محدود و مشخص است؛ البته برای سال تحصیلی آینده میدانیم چند معلم برای رشتههای مختلف داریم و بر همین اساس کلاسها را براساس ظرفیتها مشخص میکنیم.
مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: برای نمونه در منطقهای ظرفیت دانشآموزان در رشته انسانی 400 دانشآموز پسر و دختر است که اگر متقاضی بیشتر از این تعداد باشد، باید براساس رتبهبندی انتخاب شوند.
وی در پاسخ به این پرسش که «آیا دانشآموزان باید با توجیه نبود یا کمبود امکانات آموزشی علاقه تحصیلی و آینده خود را نادیده بگیرند؟»، افزود: در کنکور سراسری دانشآموز میتواند صد انتخاب داشته باشد، اما امکان دارد فرد انتخاب 97 خود را قبول شود؛ در نتیجه این دلیل آن نیست که فرد بر روی علاقه خود پای گذاشته است، بلکه باید همراه علاقه استعداد نیز باشد.
شکوهی در پاسخ به این پرسش که «شنیده میشود نمونههای زیادی از دانشآموزان با معدلهای بالا وجود دارد که بالاجبار به سوی رشتههای هنرستانی هدایت شدهاند؟»، تصریح کرد: به هیچ وجه جایی برای هدایت تحصیلی اجباری دانشآموزان وجود ندارد؛ البته امکان دارد به دانشآموزان اعلام کنند که اولویت اول شما رشته ریاضی بوده اشت، در حالی که این فرد علاقهمند به تحصیل در رشته تجربی است.
مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: اگر دانشآموز بخواهد اولویت دیگری انتخاب کند، با توجه به نبود امکانات در منطقهای، باید به منطقه دیگر برود؛ ضمن اینکه در حال حاضر میانگین نمرات دانشآموزان پایه نهم در کشور حدود 18 است.
وی متذکر شد: البته ممکن است دانشآموزان با نمرات تجدیدی نیز داشته باشیم، اما همه دانشآموزان دوست دارند در رشتههای مختلف تحصیل کنند.
شکوهی با بیان اینکه اکثر اولیا دوست دارند فرزندانشان در رشتههای پزشکی یا مهندسی تحصیل کنند، تاکید کرد: در این خصوص نیاز است تا رسانههای عمومی و بخشهای فرهنگی کمک کنند تا به این موضوع جهتدهی مثبت داده شود.
مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش با اشاره به مصاحبه رئیس سازمان سنجش درخصوص کنکور سراسری سال جاری گفت: وی اعلام کرده است امسال بیش از 800 هزار دانشآموز در کنکور سراسری شرکت کردهاند که از این تعداد 520 هزار دانشآموز تنها در رشته علوم تجربی شرکت کردهاند و از این تعداد تنها 1.2 درصد در رشته پزشکی پذیرفته میشوند.
وی یادآور شد: امسال نسبت به سال گذشته ظرفیت رشته پزشکی 1200 تا 1300 نفر کاهش پیدا کرده است؛ یعنی 99 درصد دانشآموزانی که در رشته علوم تجربی در کنکور سراسری شرکت میکنند و علاقه به تحصیل در رشته پزشکی دارند، امکان تحصیل در آن رشته را نخواهند داشت.
شکوهی درخصوص اینکه «آیا آموزش و پرورش در فرهنگسازی و هدایت دانشآموزان به رشتههای غیر از پزشکی و مهندسی درست عمل کرده است؟»، تصریح کرد: این موضوع دارای دو بخش است؛ یکی اینکه باید کار فرهنگی در این خصوص صورت گیرد و دیگر اینکه مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش که به وزارتخانه ابلاغ شده، این است که باید هدایت تحصیلی را از مقطع ابتدایی شروع کنیم.
مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: از سال تحصیلی جدید در سه پایه متوسطه اول، کار هدایت تحصیلی را شروع میکنیم و دانشآموزانی که وارد پایه هفتم میشوند و نیز دانشآموزان پایه هشتم و نهم، کتابهای کمک آموزشی دریافت میکنند؛ ضمن اینکه در برخی دروس مانند «کار و فناوری» و «تفکر و سبک زندگی»، بحث هدایت تحصیلی گنجانده شده است و دانشآموزان به حد کافی در خصوص هدایت تحصیلی توجیه میشوند.
وی بیان داشت: نظام جدید آموزشی که براساس سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش انجام شد و در سال تحصیلی 92-91 از نیمه راه شکل گرفت، بدون اینکه زیرساختهای لازم مانند معلم و فضا را داشته باشد، انجام شد.
شکوهی به خبرنگار فارس گفت: طی سال گذشته و امسال بالغ بر 31 هزار مدیر متوسطه اول و مشاوران مدارس برای انجام هدایت تحصیلی آموزش دیدند؛ ضمن اینکه همه مشاوران مدارس موظف هستند حداقل 45 دقیقه به خانوادهها و دانشآموزان در خصوص هدایت تحصیلی مشاوره فردی دهند.
مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه نزدیک 32 همایش استانی درخصوص هدایت تحصیلی برگزار کردهایم، گفت: مشکلی در هدایت تحصیلی نیست، بلکه مشکل شاخص توزیع متوازن است که این الزام قانون بوده و در برنامه پنجم توسعه، آموزش و پرورش ملزم به انجام آن است.
منبع دریافت این مطلب : خبرگزاری فارس