دانش‌آموزان مهم‌ترین ساعات روز خود را در مدرسه سپری می‌کنند. حتی بعد از اتمام ساعات درسی و بازگشت به منزل نیز بیشترین زمان باقی‌مانده از روز آن‌ها صرف رسیدگی به تکالیف و امور مربوط به مدرسه می‌شود. به همین دلیل است که نقش مدرسه در زندگی آن‌ها و البته والدین بسیار پررنگ است. انتخاب مدرسه خوب یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های والدین است. چرا که ۹ ماه از سال قرار است بچه‌ها اصلی‌ترین آموزش‌های علمی و اخلاقی را در این محیط فرا بگیرند. بنابراین حضور آن‌ها در فضایی که از هر نظر مناسب باشد در حال فعلی و صد البته آینده‌ی آن‌ها و دیدگاه همیشگی‌شان در مورد آموزش تأثیر خواهد داشت. اگر شما هم به هر دلیل می‌خواهید برای فرزندتان مدرسه خوب انتخاب کنید یا تصمیم به تغییر مدرسه‌ او را دارید، خوب است این مطلب را بخوانید تا شما را در طی سرفصل‌های زیر با مهم‌ترین نکاتی که باید در انتخاب مدرسه‌ خوب در نظر گرفت راهنمایی کنیم:


مسافت مدرسه تا منزل یکی از مهم‌ترین مسائل است.

اگر فرزند شما دبستانی است فضای مدرسه‌ی او باید بزرگ باشد.

برای دانش آموزان نوجوان کادر اداری و مهارت معلمان را در اولویت قرار دهید.

برای تمام مقاطع تحصیلی امکانات آموزشی مدرسه مهم است.

در مدارس خوب فعالیت‌های جانبی پررنگ‌تر است.

امنیت یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مسئولین مدارس خوب است.

انتخاب مدرسه و مسافت

همه‌ی والدین دوست دارند فرزندشان در بهترین مدرسه‌ای که در منطقه وجود دارد تحصیل کند. بنابراین اغلب آن‌ها اولین کاری که می‌کنند جستجو در میان خوش‌نام‌ترین و پیشرفته‌ترین مدارسی است که امکان ثبت‌نام در آن‌ها وجود دارد. اما به‌ هیچ ‌عنوان نباید این نکته را فراموش کرد که مسافت منزل تا مدرسه نقش بسیار مهمی در علاقه‌مندی فرزندان به حضور در محیط آموزشی را دارد.

مدرسه‌ای که آن‌قدر دور است که دانش‌آموز مجبور می‌شود برای به ‌موقع رسیدن به کلاس، صبح خیلی زود از خواب بیدار شده و در سرما و گرمای هوا با سپری کردن زمان زیادی به آن برسد، دیر یا زود او را کلافه و دل‌زده خواهد کرد. ضمن آن‌که اغلب اوقات در زمان بازگشت به منزل با مشکل ترافیک روبه‌رو خواهد بود و همین موضوع کافیست تا وقت و حوصله‌ی کافی برای انجام دقیق تکالیف مدرسه را نداشته باشد.

هرچند نباید کیفیت آموزشی را فدای مسافت کوتاه کرد اما به عنوان اولین فاکتور این موضوع را مهم بدانید و حتی‌المقدور جستجوی یک مدرسه‌ خوب را از موارد نزدیک به محل زندگی خود آغاز کنید.

منبع: کلید


زندگی در دوران همه­ گیری کرونا برای والدین و کودکان به یک نسبت سخت است.  بازگشت به مدرسه گامی مهم و امیدبخش است، اما شما و فرزندانتان حتماً سوالات زیادی در این زمینه دارید.  در این مقاله تازه­ ترین اطلاعات درباره این که چه مسائلی ممکن است رخ دهد یا چگونه می‌توان از دانش‌آموزان مراقبت و حمایت کرد، گردآوری شده است.  


مدارس چه زمانی و چگونه باز خواهند شد؟


کم­ کم می­بینیم که تعدادی از دانش ­آموزان به کلاسهای درس باز می­ گردند.  بیش از یک میلیارد دانش آموز به دلیل بسته بودن سراسری مدارس در کشورهای خود، هنوز نمی توانند به مدرسه بروند.  با این حال 105 کشور از کل 134 کشور جهان که مدارس در آنها بسته است (78 درصد) تصمیم گرفته­ اند در تاریخی معین مدارس خود را باز کنند.  59 کشور از 105 کشور مدارس خود را قبلاً بازکرده­ اند یا قصد دارند به زودی بازگشایی کنند.)  تا نیمه اول شهریور ماه)


باتوجه به دشواری وضعیت و تفاوت­های موجود در سراسر دنیا، کشورها در مورد چگونگی و زمان برنامه ریزی برای بازگشایی مدارس خود در مراحل مختلفی هستند.  چنین تصمیماتی معمولاً توسط دولتهای ملی یا ایالتی، اغلب با مشورت مقامات محلی گرفته می­ شوند.  هنگام تصمیم­ گیری درخصوص بازگشایی مدارس، مقامات بایستی منافع و خطرات تحصیل، سلامت عمومی و عوامل اجتماعی اقتصادی را با توجه به وضعیت داخلی خود درنظر بگیرند.  منافع عالیه تک تک کودکان با استفاده از شواهد موجود باید در رأس این تصمیمات باشد، ولی این که چطور این کار انجام گیرد،  از یک مدرسه به مدرسه دیگر، متفاوت خواهد بود.   


آیا بازگشت به مدرسه برای فرزندم امن است؟


تصمیم‌گیری‌ها درباره اقدامات پیشگیرانه و کنترل‌کننده در مدارس و تعطیلی یا بازگشایی آن‌ها باید مطابق با سایر تصمیمات درخصوص اقداماتی همچون رعایت فاصله اجتماعی و بهداشت عمومی در جامعه باشند.  معمولاً بازگشایی مدارس به صورت یک اقدام  مجزا  نیست، بلکه بخشی ازاقداماتی دیگر و در راستای بازگشایی سایر صنوف و فعالیت­ها، همچون بازگشایی کارخانجات، وسایط نقلیه عمومی و فعالیتهای تجاری در سطح کشور رخ می­دهد.  


لازم است مدارس از قبل برنامه ­ریزی کنند و ببینند چه اقدامات دیگری می­توانند برای اطمینان از ایمنی دانش آموزان، معملها و سایر کارکنان هنگام بازگشت به مدرسه بیاندیشند تا افراد جامعه اطمینان لازم برای فرستادن فرزندان دانش ­آموز خود به مدرسه را داشته باشند.


بازگشت به مدرسه این بار کمی متفاوت از آنچه شما و فرزندتان قبلاً عادت داشته اید، به نظر می­رسد.  ممکن است مدارس فقط به صورت موقت بازگشایی شوند و دوباره بسته به شرایط محلی به صورت موقتی تصمیم به بسته شدن آنها گرفته شود.  از آن‌جایی که شرایط هر لحظه در حال تغییر است، مقامات باید انعطاف‌پذیری لازم را داشته باشند تا خود را برای هر تغییری در راستای کمک به ایمن نگه داشتن تک تک دانش آموزان آماده کنند.


مدارس برای جلوگیری از شیوع کرونا باید چه اقداماتی را انجام دهند؟


بازگشایی مدارس باید با نحوه پاسخگویی کلی هر کشور در کنترل بیماری کرونا هم‌خوانی داشته باشد تا دانش آموزان، کارکنان مدارس، معلمان و خانواده­ هایشان احساس امنیت داشته باشند.  برخی اقدامات کاربردی که مدارس می­توانند در این دوران انجام دهند عبارتند از:


درنظر گرفتن زمانی شناور برای شروع و اتمام روزانه کلاسها برای مدارس

درنظر گرفتن ساعت­های شناور برای زنگ‌های تفریح

برگزاری کلاس‌ها در فضای باز

برگزاری  کلاس های پایه‌های مختلف تحصیلی به صورت شیفتی با هدف کاهش تعداد افراد حاضر در کلاس‌ها

آب و امکانات بهداشتی بخش مهمی از فرآیند بازگشایی ایمن مدارس هستند.  مدیران باید به دنبال روش‌هایی برای بهبود وضعیت بهداشت از جمله شستن دست‌ها، آداب تنفس (برای مثال نحوه کنترل عطسه و سرفه با آرنج)، اقدامات مربوط به فاصله اجتماعی، روش‌های تمیز کردن تجهیزات و فضای مدرسه و روش‌های ایمن برای تهیه مواد غذایی در مدرسه باشند.  کارکنان بخش اداری و معلمان هم باید در مورد فاصله اجتماعی و روش­های رعایت بهداشت در مدارس آموزش ببینند.  


چه سوالاتی باید از معلم یا مدیر مدرسه فرزندم بپرسم؟


در دورانی این چنین نگران‌کننده و غیرعادی، طبیعی است که سوالات زیادی داشته باشد.  برخی از موارد مفیدی که ممکن است بخواهید درباره آن‌ها بپرسید عبارتند از:


مدرسه برای کمک به اطمینان از سلامت و امنیت دانش‌آموزان چه اقداماتی انجام داده است؟

 مدرسه چگونه از سلامت روان دانش‌آموزان حمایت می­کند و  اگر فردی دچار بیماری کرونا شد، چطوربا انگ و تبعیض نسبت به آن فرد، مبارزه می‌کند؟

     مدرسه به دانش‌آموزانی که نیاز به رسیدگی تخصصی دارند و یا باید به مراکز دیگری ارجاع شوند، چطور کمک خواهد کرد؟

   آیا با بازگشایی مدارس، سیاست‌های سابق درخصوص کنترل قلدری و حفاظت از دانش­ آموزان در مدارس تغییری خواهد کرد؟

  آیا می‌توانم در اقدامات مدرسه درخصوص سلامتی و ایمنی سهیم باشم و از آنها حمایت کنم؟ مثلاً از طریق انجمن­های اولیا و مربیان یا سایر شبکه ­ها؟

  اگر فرزندم از درس عقب افتاد چه کنم؟


دانش‌آموزان سراسر جهان نشان داده‌اند که چه قدر مشتاق یادگیری هستند. آن‌ها در شرایط دشوار و با حمایت معلمان و والدین متعهد درس خود را ادامه داده‌اند.  


اما بسیاری از کودکان برای ازسرگیری و ادامه آموزش خود پس از بازگشایی مدارس به حمایت بیشتری نیاز دارند.             


بهترین مدرسه برای کمک به بازگرداندن سریع دانش‌آموزان به وضعیت تحصیلی نرمال، در حال برنامه‌ریزی ارائه دروس جبرانی هستند، ازجمله برگزاری دوره‌های تقویتی یا یادآوری، برنامه­ های بعد از مدرسه یا تکالیف تکمیلی که باید در خانه انجام شود.  اما از آن جایی که این احتمال وجود دارد که تمامی مقاطع به­ صورت تمام وقت باز نشوند، مدارس ممکن است "مدل آموزش  ترکیبی" یا همان ترکیبی از آموزش هم‌زمان حضوری و غیرحضوری (خودآموزی از طریق تمرینات خانگی، رادیو، تلویزیون یا آموزش‌های مجازی) اجرا کنند.  


با ایجاد یک برنامه منظم و روتین درمورد مدرسه و کارهای مدرسه، از فرزندتان در خانه حمایت بیشتری کنید.  اگر احساس بی­قراری یا مشکل در تمرکز داشته باشند، این کار به آنها کمک خواهد کرد.  


می­توانید با معلم یا مدرسه فرزند خود در ارتباط باشید و سوالات خود را بپرسید و اطلاعات لازم را دریافت کنید.  اگر فرزند شما با چالش­های خاصی روبروست، مثلاً سوگواری برای از دست دادن یکی از اعضای خانواده یا اضطراب زیاد ناشی از همه­گیری بیماری کرونا، حتماً این موارد را به اولیاء مدرسه بگویید.  


 اگر فرزندم با بازگشت به حال و هوای مدرسه مشکل داشت چه کنم؟


به یاد داشته باشید که نحوه کنار آمدن فرزند شما با استرس ناشی از بحران کنونی، متفاوت از شماست.  محیطی حمایتی و امن ایجاد کنید و به سوالات و ابراز احساسات آن‌ها واکنش مثبت نشان دهید.  حمایت خود را نشان دهید و بگذارید فرزندتان بداند که احساس خستگی یا اضطراب در چنین شرایطی نه تنها اشکالی ندارد، بلکه طبیعی است.


به کودکانتان کمک کنید تا برنامه منظم‌شان را ادامه دهند و با گنجاندن فعالیت­های روزمره­ای مثل آشپزی، بازی و مطالعه خانوادگی در برنامه­ شان، آموزش و تحصیل را برایشان دلپذیر کنید. گزینه دیگر پیوستن به گروه­های والدین یا گروه­های محلی برای برقراری ارتباط با سایر والدین و تبادل نظر و دریافت حمایت از کسانی است که تجربیات مشابهی دارند.

منبع: یونیسف

بهترین مدرسه دخترانه تهران را چطور انتخاب کنیم/ ۴ معیار مهم


بهترین مدرسه دخترانه تهران را چطور انتخاب کنیم/ ۴ معیار مهم

اینکه چطور یک مدرسه خوب برای دانش آموزان انتخاب کنیم، تبدیل به یکی از نگرانی‌های اصلی والدین شده است. به نظر شما هنگام انتخاب بهترین مدرسه دخترانه یا پسرانه، باید چه معیارهایی را در نظر گرفت


به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، در این ایامی که فضای بهترین مدارس تهران و سایر مناطق کشور اوضاع متفاوتی دارد و بهترین مدرسه‌ها به آموزش مجازی و آنلاین روی آورده اند، توجه به انتخاب مدرسه مناسب و استاندارد برای فرزندانمان اهمیت بیشتری پیدا کرده است. مدارسی که با تکیه بر تجربه در به‌کارگیری روش‌های جدید آموزشی موفق عمل کردند و توانستند رضایت والدین و دانش آموزان را نیز جلب کنند، در این زمینه عملکرد موفقیت آمیزی داشتند.


در این مطلب قصد داریم به بررسی اینکه این دسته از مدرسه‌های دخترانه و پسرانه چه ویژگی‌های خاصی داشتند که باعث شده نامشان بر سر زبان‌ها بیفتد و داوطلبان زیادی برای ثبت نام داشته باشند بپردازیم و ببینیم چطور باید بهترین مدرسه غیرانتفاعی یا دولتی را انتخاب کنیم.


اینکه چطور یک مدرسه خوب برای دانش آموزان انتخاب کنیم، تبدیل به یکی از نگرانی‌های اصلی والدین شده است. به نظر شما هنگام انتخاب بهترین مدرسه دخترانه یا پسرانه، باید چه معیارهایی را در نظر گرفت؟ ما در ادامه ۴ معیار بسیار مهم برای انتخاب بهترین مدرسه دخترانه در تهران را بررسی می‌کنیم.


۱. امکانات مناسب برای مدرسه خوب


یکی از معیارهای انتخاب بهترین مدرسه در تهران توجه به امکانات موجود در مدرسه است. فضای کلی مدرسه و استاندارد بودن محیط کلاس‌ها، سیستم سرمایش، گرمایش و تهویه مناسب، داشتن محیط مناسب برای ورزش، تجهیزات آزمایشگاهی و… همگی عواملی هستند که مربوط به امکانات مدرسه هستند. هرچند وجود چنین امکاناتی، شرط کافی برای انتخاب بهترین مدارس دخترانه و یا پسرانه نیست. یعنی اگه مدرسه‌ای چنین امکاناتی داشته باشه، نباید در انتخاب آن و ثبت نام سریعاً اقدام کنیم و باید سایر معیارها را هم در نظر بگیریم.


۲. استفاده از کادر متخصص و متعهد در مدرسه خوب


مشاوران تحصیلی، اساتید و سایر کادر اجرایی و مدیریتی که در مدرسه خوب فعالیت می‌کنند، نقش خیلی مهمی در وضعیت روحی و انگیزشی دانش آموزان دارند. مخصوصاً مشاوران مدرسه؛ البته منظور ما فقط مشاوران کنکور نیست. بلکه در اینجا بیشتر جنبه روانشناختی مشاوره مد نظر است. همچنین به‌کار گیری مشاوران پیگیر و فعالی که دغدغه‌های نوجوانی دانش آموزان را درک کنند، از معیارهای انتخاب بهترین مدرسه دخترانه تهران محسوب می‌شود. اگه این مشاوران تا حدی با علوم تربیتی و روانشناسی آشنایی داشته باشند، تأثیر بیشتری در بهبود وضعیت دانش آموزان مدرسه خواهند داشت. مخصوصاً برای انتخاب بهترین مدرسه دوره دوم متوسطه که دانش آموزان در این سنین بیشتر با مسائل دوره نوجوانی و جوانی مواجه هستند، وجود مشاور خوب اهمیت بیشتری دارد.


۳. توجه به علاقه دانش آموزان در انتخاب رشته کنکور


توجه به علاقه دانش آموزان، مهمترین معیار برای انتخاب بهترین مدرسه دخترانه و پسرانه است. متأسفانه خیلی از مدارس هنگام هدایت تحصیلی و یا انتخاب رشته کنکور سعی می‌کنند بدون توجه به علاقه دانش آموزان، آنها را به سمت انتخاب رشته‌های پرطرفدارتر تشویق کنند. در این مدارس دانش آموزان رشته ریاضی - فیزیک باید وارد رشته‌های مهندسی پرطرفدار مثل مهندسی برق و مکانیک و کامپیوتر شوند؛ دانش آموزان علوم تجربی هم باید که باید حتماً یا پزشک و یا دندانپزشک شوند و دانش آموزان رشته انسانی هم باید سراغ وکالت و حقوق بروند؛ این سبک انتخاب رشته برای دانش آموزان متناسب با شخصیت و علاقه آنها نیست. بلکه باید دید هر دانش آموزی بیشتر به چه شغلی علاقه دارد. به‌عنوان مثال شاید یکی از دانش آموزان رشته تجربی به کارهای آزمایشگاهی و تحقیقاتی علاقه بیشتری داشته باشد، در این صورت رشته پزشکی کاملاً مناسب این فرد نخواهد بود.


اما در یک مدرسه استاندارد که باید آن را جزو بهترین مدارس تهران در نظر بگیریم، موقع انتخاب رشته کنکور، علاقه دانش آموز در اولویت بالاتری در نظر گرفته می‌شود و شاید تست‌های شخصیت شناسی و استعداد سنجی هم گرفته شود. هدف اصلی بهترین مدارس تهران ورود دانش آموزان به رشته‌های پرطرفدار برای تکمیل رزومه مدرسه نیست. بلکه موقع انتخاب رشته کنکور به علاقه دانش آموز توجه زیادی می‌شود.


البته یکی از بهترین مدارس دخترانه تهران در این زمینه، دبیرستان دخترانه مدبران بارسا است. دبیرستان دوره اول و دوم مدبران توجه خاصی به علاقه دانش آموزان دارد. این مدرسه جزو معدود مدارس دخترانه در تهران است که تقریباً هر سال در جشنواره‌های مختلف دانش آموزی (مثل جشنواره خوارزمی و ابن سینا و…) شرکت می‌کند و دانش آموزانش به‌دلیل نوآوری‌ها و ایده‌های خلاقانه رتبه‌های برتر جشنواره را کسب می‌کنند. شاید همین مسئله موجب شده که دبیرستان مدبران بارسا به عنوان یکی از بهترین مدارس دخترانه در تهران شناخته شود. از طرفی دبیرستان دوره اول و دوم مدبران بارسا یک بار به عنوان بهترین مدرسه خاورمیانه برگزیده شده و جایزه بهترین سیستم آموزشی MENA را کسب کرده که موفقیت بزرگی برای سیستم آموزشی کشور محسوب می‌شود.


اینفوگرافیک بهترین مدرسه دخترانه


۴. امکانات آموزش آنلاین در بهترین مدرسه


در شرایطی که آموزش حضوری متوقف شده و بهترین مدارس تهران موظف به آموزش آنلاین و مجازی هستند، انتخاب مدرسه‌ای که از چه سیستمی برای آموزش مجازی استفاده می‌کند بسیار مهم است. با وجود اینکه تمام معیارهای بالا مهم هستند و همینطور کادر آموزشی و اساتید مدرسه هم نقش مهمی در انتقال مفاهیم درسی دارند، اما شیوه انتقال مطالب درسی هم اهمیت زیادی دارد. برای مثال اگر در یکی از بهترین مدارس تهران از اساتید خوبی بهره ببریم، اما این اساتید امکانات نامناسبی (مثل پیام رسان‌ها) برای تدریس استفاده کنند، طبیعتاً دانش آموزان نتیجه خوبی نمی‌گیرند. بنابراین در شرایط کنونی که مدارس تعطیل هستند، توجه به امکانات و زیرساخت‌های آموزش آنلاین در بهترین مدارس هم اهمیت زیادی دارد.


در اینجا باز هم دبیرستان دخترانه مدبران را مثال می‌زنیم که از همان ابتدای شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس، با امکانات و زیرساخت‌های بسیار خوبی که داشت سریعاً به آموزش آنلاین رو آورد. به همین دلیل دانش آموزان این مدرسه در متوسطه اول و متوسطه دوم کمترین ضرر ممکن رو از تعطیلی مدارس متحمل شدند.

منبع: ویستا

چگونه یک مدرسه خوب برای فرزندمان انتخاب نماییم ؟

برای انتخاب یک مدرسه خوب برای فرزندتان ، نکات زیر را مطالعه فرمایید :


در مرحله نخست ، شما باید لیستی از آنچه برایتان مهم است را بنویسید . این لیست می تواند شامل موارد گوناگونی از قبیل : نزدیکی راه ، وجود سرویس ، توزیع ناهار ، ساعت کاری مدرسه ، کلاس های فوق برنامه ، مساحت مدرسه ٬ زیبایی و تمیزی آن و… باشد . نوشتن این نکات به شما کمک می کند که سریع تر به هدف خود که انتخاب مدرسه مناسب می باشد ، برسید .

لیستی از مدارس تهیه کنید . برای این کار می توانید به اداره آموزش و پرورش منطقه خود رفته و آدرس و شماره تلفن مدارس آن منطقه را بگیرید (بزودی در سایت آویژه دانش نیز منتشر خواهد شد) سپس با رفتن و یا تماس با مدارس ، چک لیست اولیه خود را بررسی کنید . می بینید که با این کار ، تعداد زیادی از مدارس از مرحله اول کنترل شما حذف می شوند و به همین دلیل بررسی سایر مدارس راحت تر خواهد بود. البته مدارسی که از لیست شما حذف می شوند را نیز اولویت بندی کنید تا در صورتی که از بین مدارس باقی مانده ، مدرسه مناسبی یافت نشد ، براساس اولویت های موجود به سراغ مدارس دیگر بروید .

اگر مدرسه ای از مرحله ۱ و ۲ گذر کرد و در بین انتخاب های نهایی شما قرار گرفت ، در ساعات کاری به آنجا بروید و سعی کنید با دانش آموزان و اولیایی که حضور دارند در مورد مدرسه صحبت کنید . البته پیش از این کار حتما لیستی از سوالاتی که برایتان مهم است ، تهیه کنید و از آنها و همچنین اولیای مدرسه بپرسید. امروزه بسیاری از مدارس از طریق امتحان ورودی و مصاحبه ، دانش آموزان خود را انتخاب می کنند. بد نیست که در زمانی که فرزندتان سر جلسه امتحان است ، با پدران و مادران سایر بچه ها صحبت کنید و علت انتخاب این مدرسه از جانب آنها را جویا شوید .

شهریه بالای یک مدرسه نشان دهنده کیفیت آن نیست. در بسیاری از مدارسی که شهریه معقولی دریافت می کنند ، می بینید که کارایی و بازدهی به مراتب بالاتری نسبت به مدارس گران قیمت دارند. گاهی نیز مدارس با پر کردن برنامه کاری خود از طریق کلاس های اسم در کن ولی غیر کاربردی ، سعی در دریافت شهریه های بالاتر از حد تعیین شده توسط آموزش و پرورش دارند که درایت شما والدین عزیز می تواند به کاهش این سو ء استفاده ها کمک زیادی نماید . متاسفانه در بعضی از بهترین مدارس دیده شده که با شروع سال تحصیلی و یا گذشتن یک یا دو ماه ،قول هایی که برای انجام برخی از کارها و برنامه ها داده بودند را فراموش کرده و یا با بیان علل غیر قابل توجیه ، از اجرای آنها سر باز می زنند. همانقدر که انتخاب مدرسه مهم است ، پیگیری بعدی شما برای اجرای کارها و برنامه ها توسط اولیای مدرسه نیز مهم بوده و به پرورش بهتر فرزند شما کمک می کند.

 نتیجه گیری 

معیارهای انتخاب مدرسه، در مقاطع تحصیلی مختلف تفاوت دارد و والدین نباید نسبت به این ویژگیها بی تفاوت باشند ٬ در صورت امکان سایر مطالب ما را در آویژه دانش دنبال فرمایید و سعی کنید روند انتخاب مدرسه توسط شما والدین گرامی با کمال دقت و حوصله صورت گیرد و اصطلاحا در این یک مورد بدون آنکه “دل را به دریا بزنید” تصمیم گیری نمایید .

 منبع: آوج

چرا انتخاب مدرسه برای والدین امری بسیار مهم تلقی می شود ؟


یکی از دغدغه های مهم والدین، انتخاب مدرسه خوب است. معیارهای خانواده های مختلف برای خوب یا بد بودن و انتخاب یک مدرسه متفاوت است


پژوهش های مختلف نشان می دهد که بخش بزرگی از فکرها و دیدگاه های کسب شده در دوران کودکی، شخصیت، دیدگاه ها، عادات و بنیان های اعتقادی، اخلاقی، ارزشی، علمی و حتی عملی انسان در بزرگسالی، در دوران دانش آموزی شکل می گیرد و بعد از خانواده مدرسه نقش مهمی در این امر دارد . خانواده ها به طور معمول برای انتخاب مدرسه فرزند خود دقت بسیاری به خرج می دهند و گروهی در این انتخاب سخت گیر هستند، گاهی والدین مدرسه ای خارج از محله خود و دور را برای فرزند خود انتخاب می کنند، تنها به این دلیل که معلم یا کادر آموزشی خوبی دارد یا این تصور که درس خواندن در مدرسه ای در بالا شهر در تربیت خوب فرزندشان تاثیر دارد .


آنچه که همه ما می دانیم اهمیت تربیت است، تا آن جا که حضرت علی (ع) خطاب به فرزند بزرگوارشان می فرمایند : ” من به تربیت تو پرداختم پیش از آنکه دلت سخت و فکرت مشغول شود ” .  این سخن نشان می دهد که سال های اولیه زندگی بهترین دوره برای شکل گیری است و اثر تربیتی آن تا پایان عمر باقی خواهد ماند . مفاهیم اولیه زندگی و اطلاعات و معلومات کودک در این دوره همانند بذرهایی هستند که در ذهن کودک کاشته می شود و در آینده رشد می کند و نتیجه ای شیرین از خود به جای می گذارد و در شکل گیری زندگی و تعیین سرنوشت وی و جامعه موثر خواهد بود .


انتخاب مدرسه در دوران ابتدایی از حساسیت بیشتری برخوردار است. باید در نظر داشت که برای پرورش افراد مفید در آینده، اجزا و عناصر مدرسه شامل مواد درسی، دانش آموز، معلم، وسایل آموزشی، فضا و… با یکدیگر در ارتباط و مهم هستند . برای انتخاب دبستان باید از چندماه پیش شروع به شناسایی مدارس اطراف منزل و محله خود کنید و ضمن حضور در مدرسه و دیدن امکانات و وضعیت آن و ارتباط با مدیر و معاونان یا والدینی که فرزندشان در آن مدرسه تحصیل کرده است، آگاهی های لازم را در این باره کسب کنید .


 


معیارهای مدرسه خوب چیست ؟

آموزش خوب و کادر علمی قوی

رفتار مناسب معلمان و کادر مدرسه؛ به خصوص در پایه اول ابتدایی نقش شخص معلم بسیار پر رنگ است. معلم کلاس اول باید بتواند کودک را در گذر از دوران مهد کودک و پیش دبستانی به دوره دبستان همراهی کند و انگیزه او را برای یادگیری و انجام تکالیف تقویت کند . این مسئله بیش از آنچه تصور کنید در آینده تحصیلی کودک موثر است .

ساعات کاری مناسب با برنامه والدین

محیط شاد و توام با احترام

انضباط متناسب با سن کودکان

توجه به امنیت کودکان در حیاط، راه پله و هنگام استفاده از سرویس های بهداشتی

توجه به مسائل مذهبی در مدرسه

دولتی یا غیرانتفاعی بودن مدرسه و هزینه آن

ساختمان مناسب و داشتن کلاس هایی با نور، تهویه و میز و صندلی مناسب

نظافت به خصوص در آبخوری و دستشویی ها

زیبایی حیاط، امکانات تفریحی، امکانات آزمایشگاهی و سمعی و بصری

مشارکت کودکان در برنامه های جنبی مدرسه

وجود مشاور با تجربه و متبحر در مدرسه

داشتن وب سایت، مجله، روزنامه دیواری و …

ارائه روش های تدریس مناسب و برگزاری دوره های مختلف آموزشی برای معلمان در راستای افزایش هرچه بیشتر مهارت آنان و بهبود امکانات و تجهیزات مدارس برای همگامی بیشتر با فناوری روز

درنظر گرفتن نزدیکی مدرسه به منزل

منبع: آوج